< Terug
 
RPAS training op vliegbasis Airport Weeze

RPAS training op vliegbasis Airport Weeze

11-05-2016

Weeze - In de week van 25 april heeft Drone Flight Academy een RPAS (Remotely piloted aircraft systems) opleiding verzorgd op vliegveld Weeze, te Duitsland.  Tijdens de RPAS opleiding zijn vier dronepiloten opgeleid om in Duitsland professionele opdrachten te kunnen uitvoeren.

 

Ervaringen

De feedback op de 3-daagse cursus van Drone Flight Academy en UAV Solutionswas erg positief. “Ik vond de 3-daagse cursus goed te doen, en beschik nu over een goede basis. Vooral de locatie (Airport Weeze) vond ik erg bijzonder!” Aldus Huub Hulscher. Instructeur Henk Ottens legt uit: “allereerst beginnen we met het aanleren van de basisvliegvaardigheden. Daarna voeren wij inspectievluchten uit rondom Hangaars en andere objecten op- en rondom Airport Weeze”. 

 

Na twee dagen theorie (en de nodige praktijkopdrachten) begonnen op de dag voor de diploma-uitreiking, de vlieglessen. Hierbij werd aandacht besteed aan het goed kunnen vliegen van verschillende figuren en wat te doen in geval van nood. 

 

Trainen langs een start- en landingsbaan

Interessant is dat de vluchten worden uitgevoerd op vliegveld Weeze, daar waar ook vliegtuigen landen en opstijgen. Dat gebeurt uiteraard op een veilige manier, waarbij de gebruikte drones (DJI Inspire) geprogrammeerd zijn tot een bepaalde hoogte en afstand. Hiermee is geborgd dat de drones niet in het gebied van de vliegtuigen kunnen komen (‘airside’). 

 

Deelnemen aan de 3-daagse RPAS cursus

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot de de 3-daagse RPAS cursus? Neem gerust contact met ons op of vul het onderstaande aanmeldformulier in voor uitgebreide informatie over de RPAS cursus. 

 

Offerte aanvragen
 

Aanmeldformulier

Velden met een * zijn verplicht.