< Terug
 

Hebben strengere regels voor drones zin?

17-05-2016

Lijnden - Deze week debatteert de Tweede Kamer over de voorgestelde inperking van het drone gebruik op recreatief vlak. Velen vragen zich af of het zin heeft om de regels strenger te maken, aangezien handhaving nauwelijks mogelijk is.

 

De verkoop van onbemande luchtvaartsystemen stijgt nog altijd explosief, maar ook het aantal (bijna) incidenten neemt toe. De hamvraag is dus eigenlijk: hoe voorkom je ongelukken en creëer je toch ruimte voor de enorme mogelijkheden van de drone? 

 

Zijn strengere regels voor drones daadwerkelijk nuttig?

In onderstaand item van EenVandaag komen een aantal onderwerpen aan bod die nuttige toepassingen van drones laten zien. Er komen een aantal verschillende partijen aan het woord, waaronder Vincent van Schijndel van DroneLand en luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft.

 

 

Airport Weeze 

Ook laat Rob Tiebie van DronExpert op het terrein van Airport Weeze een aantal nuttige toepassingen van drones zien. Op het terrein van Airport Weeze worden dronepiloten met ondersteuning UAV Solutions GmbH en Droneflight Academy RPAS opgeleid, om in Duitsland professionele opdrachten te kunnen uitvoeren. Benieuwd naar de verschillende manieren waarop drones positief ingezet kunnen worden? Volg UAV via Facebook, Twitter en Linkedin of abonneer op ons Youtubekanaal.

 

Offerte aanvragen
 

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht.