< Terug
 
Flatinspectie voor Scheppers Bouwadvies B.V.

Flatinspectie voor Scheppers Bouwadvies B.V.

05-07-2016

In opdracht van van Scheppers Bouwadvies B.V. en in samenwerking met de Dutch Drone Company is dit voorjaar een flat geïnspecteerd. Hierbij is onderzoek gedaan naar de bouwtechnische staat van de flat. Met behulp van diverse onbemande vliegtuigen zijn er 1100 hoge resolutie foto’s genomen. Middels een softwarepakket zijn deze foto’s verwerkt tot een 3D analyse. Op deze manier is het mogelijk om in 3D rond het gebouw te vliegen en gedetailleerde metingen te verrichten waar vervolgens een conditiemeting op uitgevoerd wordt.

 

Resultaat

Jan Scheppers, directeur van Scheppers Bouwadvies B.V. ‘Deze technologie helpt ons bij het inspecteren en conditiemeten van gebouwen. Normaal gesproken gebruiken we een hoogwerkers of moeten we zelfs abseilen om een gedegen inspectie uit te voeren.  Met behulp van de drone kan dit in een fractie van de tijd worden uitgevoerd en  zijn de beelden door een bouwkundige snel uit te lezen en te interpreteren door het 3D model te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om op een paar millimeter nauwkeurig de locatie van een gebrek te bepalen.' 

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot drones? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen
 

Offerte-aanvraag

 
Toepassingen
 
Accessoires
 
Velden met een * zijn verplicht.