Safety & Security

 

UAV International zet onbemande luchtvaartsystemen (drones) in op verschillende situaties binnen de safety & security branche. Omdat UAV International beschikt over een team van experts met meer dan tien jaar ervaring bij de overheid, levert UAV International werk op maat. Zo verzorgt UAV International de RPAS (Remotely piloted aircraft systems) opleiding en training op het vliegveld Weeze, met een instructiegroep die gecertificeerd is door Duitse Bundeslanden Nord Rhein Westfalen en Hessen. De instructiegroep verzorgt een opleiding die onder anderen de volgende items bevat: wet- en regelgeving Duitsland (en de Nederlandse voor Nederlandse deelnemers), risicomanagement en ongevallenprocedures. Tijdens het praktische gedeelte van de RPAS opleiding leert de instructiegroep de deelnemers met een onbemand luchtvaartsysteem te vliegen. 

De inzet van onbemande luchtvaartsystemen binnen de safety & security branche brengt vele voordelen met zich mee. Onbemande luchtvaartsystemen kunnen namelijk op verschillende manieren worden ingezet. Zo zijn de onbemande luchtvaartsystemen uitgerust met warmtesensoren en infraroodcamera’s. Daarbij maakt UAV International gebruik van de meest geavanceerde besturingssoftware die het mogelijk maakt metingen te kunnen verrichten in de beelden. De software van de onbemande luchtvaartsystemen maakt het daarnaast mogelijk een analyse uit te voeren. Per project wordt er een inschatting gemaakt van welk toestel aansluiting biedt bij de verschillende omstandigheden. 

Onbemande luchtvaartsystemen kunnen onder anderen worden ingezet bij brandbestrijding. Niet alleen kan er een beter overzicht van brandhaarden en risicogebieden verkregen worden, maar ook is de inzet van een onbemand luchtvaartsysteem ten opzichte van bijvoorbeeld een helikopter veiliger, efficiënter en minder kostbaar. 

Daarnaast wordt het met behulp van de speciaal ontworpen navigatiemodule (door middel van GPS) mogelijk tijdens een surveillance een gebied herhaaldelijk te surveilleren of een doelwit te volgen met het onbemande luchtvaartsysteem. Door de efficiënte inzet van de navigatiemodule worden risico’s tijdens de surveillance gereduceerd, de surveillance wordt minder arbeidsintensief en minder kostbaar.

Ook tijdens een ongeval en plaats delict onderzoek zet UAV International onbemande luchtvaartsystemen in om de scene vanaf alle perspectieven vast te leggen zonder deze te verstoren. Dit gebeurt door middel van fotogrammetrie. Van het complete plaats delict worden foto’s genomen en met behulp van software aan elkaar gekoppeld. Door de inzet van de software in combinatie met het onbemande luchtvaartsysteem wordt het onderzoek verbeterd en versneld, terwijl de kosten worden verlaagd. 

Verder worden professionele systemen in combinatie met onbemande luchtvaartsystemen snel ingezet bij het realiseren van crowd control. De professionele systemen zijn in staat hoogwaardige overzichtsbeelden te verschaffen en leveren tijd- en kostenbesparing op. Ook ten behoeve van gas- en drugdetectie worden onbemande luchtvaartsystemen ingezet. Er ontstaat een snellere detectie doordat er gebruik gemaakt wordt van camera’s, warmtesensoren en gasdetectiemeters.